2018-03-12

Musulmonų teroras Vienoje tęsiasi: su peiliu užpultas kareivis prie Irano atstovybės


Musulmonų teroras Vienoje tęsiasi. Kovo 7 dienos vakare peiliu buvo sunkiai sužeisti keturi Vienos gyventojai, o naktį iš kovo 11 į 12 musulmonas peiliu subadė austrų kareivį, budėjusį prie Irano atstovybės.




Prie Irano ambasados budėjęs 23 metų Austrijos kareivis buvo užpultas kovo 11 dieną 23:30 valandą. Užpuolikas karį ėmė badyti peiliu. Sargybinis, kurio gyvybę išgelbėjo neperšaunama liemenė, trim šūviais nukovė teroristą.


Nušautas teroristas – Austrijos pilietybę turintis 26 metų arabas, kurio tėvai atvyko iš Egipto.

Užpultas kareivis nuo teroristo iš pradžių gynėsi aerozoliu, tada šovė į orą įspėjamąjį šūvį, o po to paleido tris šūvius į užpuoliką.



Kareivis šiuo metu gydomas ligoninėje. Atliekama įvykio ekspertizė, kaip visada tokiais atvejais, kai panaudojamas šaunamasis ginklas.

Krone rašoma, kad nuo 2016 metų diplomatinių atstovybių pastatų apsaugai naudojami kariai ir policija. Karys buvo ginkluotas pistoletu Glock 17 ir apsivilkęs neperšaunamą liemenę, kuri jam, policijos teigimu, ir apsaugojo gyvybę.


Sargybinio užpuolimas buvo pirmas atvejis Austrijos istorijoje. Po šio teroro išpuolio diplomatinių atstovybių apsauga sustiprinta. Karštuose Vienos taškuose panaudoti papildomi patruliai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą