2018-03-02

Čekija nepriims nei vieno migranto pagal ES kvotas, pareiškė premjeras Babiš



Čekija nepriims nei vieno migranto pagal Europos Komisijos numatytas kvotas, šį ketvirtadienį pareiškė šalies premjeras Anrejus Babiš, atsakydamas į parlamento deputato klausimus.


„Jokiais atvejais mes nepriimsime jokių migrantų pagal jokias kvotas. Nei vieno. Mes iš principo prieš tai, kad kažkas mums diktuotų, kas turi teisę gyventi ir dirbti mūsų šalyje. Priverstinės kvotos yra neefektyvios ir tik skaldo Europą“.— pasakė Babiš, atsakydamas į deputato Jirži Valentos (Komunistų partija) klausimą. Parlamento posėdį transliavo Čekijos televizija, praneša žinių agentūra RIA.

Premjeras Babiš priminė parlamentarams apie bendrą Višegrado (V4) valstybių (Čekija, Slovakija, Lenkija ir Vengrija) susitarimą, kuris numato finansuoti ir teikti materialinę pagalbą tiesiogiai toms šalims, iš kur vyksta pabėgėlių srautai, o taip pat išorinių ES sienų stiprinimui. V4 šalys paskutiniu metu ne kartą skyrė stambias sumas pagalbos Afrikos šalims fondui, o taip pat skyrė paramą tiesiogiai Afrikos šalims, pažymėjo Babiš.

Čekijos premjeras pasakė, kad Europos Komisijos skundas Europos teismui dėl Čekijos, Lenkijos ir Vengrijos atsisakymo priimti nelegalius migrantus yra absoliučiai absurdiškas.

„Aš skaitau absoliučiu absurdu tai, kad Europos Komisija padavė mus į teismą dėl absoliučiai neturinčios prasmės bylos“, — pabrėžė Čekijos premjeras.

Anksčiau Europos komisija padavė Lenkiją, Vengriją ir Čekiją į Europos teismą už atsisakymą priimti pabėgėlius pagal ES relokacijos sistemą. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą