2022-01-27

Covid revoliucija Amerikos sveikatos apsaugos srityje. Prof.Valentinas Katasonovas

 


Gydytojai fronto linijoje

Jau esu rašęs apie tai, kaip XX a. pradžioje Amerikos sveikatos priežiūra ėmė virsti verslu, kuriame pinigai yra tikslas, o sveikata (ar veikiau jos nebuvimas) - priemonė. Šiai sistemai reikia, kad žmonės kuo ilgiau sirgtų, pageidautina - iki gyvenimo pabaigos: dėl didelio sergančiojo atsiranda nuolatinė vaistų ir medicinos paslaugų paklausa.

Prieš dvejus metus JAV sveikatos priežiūra įžengė į naują raidos etapą. Pinigai tebebuvo tikslas, tačiau priemonė jiems gauti buvo nebe liga, o žmogaus mirtis. Sunku patikėti, bet apie tai kalba patys Amerikos gydytojai. Jie jungiasi į draugijas ir sąjungas, kurių tikslas - gelbėti savo bendrapiliečius. Jie tai daro, pirma, perspėdami amerikiečius apie oficialių medicinos ir sveikatos priežiūros įstaigų keliamas grėsmes ir, antra, siūlydami alternatyvius COVID-19 gydymo ir prevencijos metodus ir priemones.


Viena iš aktyviausių sąžiningų Amerikos gydytojų asociacijų yra Amerikos gydytojų ir chirurgų asociacija (AAPS). 1943 m. sukurta knyga dešimtmečius buvo laikoma labai autoritetinga medicinos pasaulyje. Laikui bėgant AAPS priklausė ne tik gydytojai, bet ir teisininkai, politikai, valstijų ir federalinių įstatymų leidybos institucijų atstovai. Šiandien AAPS priklauso vieni žinomiausių Amerikos gydytojų, tokie kaip Peteris A. McCulloughas, Josephas Mercola, Vladimiras Zelenka ir Simone Gold.

Apie pirmuosius tris rašiau, o Simone Gold yra gydytoja, rašytoja ir organizacijos "America's Frontline Doctors" (AFD) įkūrėja. AFD gimė tais laikais, kai žiniasklaida pradėjo rašyti apie paslaptingą COVID-19 ligą. Šiandien AFD yra tokia pat gerai žinoma ir gerbiama medicinos organizacija Jungtinėse Valstijose kaip ir AAPS.

Tarp AAPS narių taip pat yra keletas dabartinių ir buvusių garsių Amerikos pareigūnų ir politikų. Pavyzdžiui, legendinis Ronaldas Ernestas "Randas" Paulas, buvęs Kongreso narys (1976-2013 m.), jo sūnus Randalas Howardas "Randas" Paulas, senatorius (nuo 2011 m.), Paulas Brownas, gydytojas ir buvęs Atstovų Rūmų narys (2007-2015 m.), Tomas Price'as, buvęs JAV sveikatos apsaugos ministras Donaldo Trumpo administracijoje, ir kt.

Asociacija kas ketvirtį leidžia žurnalą "Journal of American Physicians and Surgeons" (JP&S). Tai labai įdomus leidinys. Pastaruosiuose numeriuose apie "pandemiją" rašoma kritiškai. Dar įdomesnė yra AAPS interneto svetainė, kurią užblokavo JAV valdžios institucijos. Per pastaruosius metus nemažai AAPS narių publikacijų buvo skirta šiam prieš dvejus metus prasidėjusiam revoliuciniam perversmui Amerikos sveikatos apsaugos sistemoje, kuris buvo pridengtas "kovos su COVID-19" dūmų uždanga. Sutelksiu dėmesį tik į du tokius leidinius.

Pirmasis pavadintas "Atskleista: nežmoniškas, mirtinas COVID protokolas ligoninėse". Straipsnio autorė - gydytoja Elizabeth Lee Vliet. Štai pagrindinė straipsnio citata, atspindinti sparčios ir radikalios Amerikos sveikatos priežiūros metamorfozės esmę: "Šokiruojančiai nukrypstant nuo tradicinės ligoninių politikos, hospitalizavimas tapo panašus į kalinio pasivaikščiojimą. Kaliniai Amerikos kalėjimuose turi daugiau lankymo teisių nei COVID pacientai Amerikos ligoninėse." Autorius cituoja amerikiečių psichologą, kuris specializuojasi Amerikos ligoninių malūnsparniuose atsigavusių žmonių sveikimo srityje: daugelyje ligoninių su COVID pacientais elgiamasi "šiek tiek geriau nei su gyvūnais".

Elizabeth Lee Vliet atkreipia dėmesį, kad kovidiniais ligoniais sergančių pacientų gydymas grindžiamas vadinamuoju "Visiško gyvenimo protokolu", kurio autorius yra onkologas, bioetikos ekspertas ir Amerikos pažangos centro vyresnysis bendradarbis Ezekielis Jonathanas "Zeke" Emanuelis. Prezidento Baracko Obamos laikais jis buvo Baltųjų rūmų patarėjas sveikatos politikos klausimais. Joe Bidenas paskyrė Zeke'ą Emanuelį vienu iš 16 COVID-19 patariamosios tarybos narių. Emanuelio protokolo esmė - sutelkti COVID gelbėjimo pastangas į perspektyviausius pacientus. Tai 15-40 metų amžiaus asmenys. Jaunesnieji išgyvens, o vyresnieji mirs. Šią "bioetiką" dabar priėmė visos Jungtinių Valstijų medicinos įstaigos. Jei pažvelgtume į Amerikos ligoninėse mirštančiųjų ir sveikstančiųjų kovidinę statistiką, pamatytume, kad vaizdas yra lygiai toks pat, kaip ir daktaro Zikos protokole: sėkmingas gydymas baigiasi 15-40 metų amžiaus žmonėms; 40-50 metų amžiaus žmonėms mirtis tampa labai tikėtina, o vyresniems - beveik neišvengiama.

Toks yra Amerikos sveikatos priežiūros "optimizavimo" pobūdis. Elizabeth Lee Vliet rašo: "Sistema "Complete Lives" ir COVID protokolas - tai kančių ir ankstyvos mirties keliai, dažniausiai vyresnio amžiaus amerikiečiams. Jais siekiama vyriausybės tikslo sumažinti Medicare (valstybinės sveikatos draudimo sistemos. - V.K.) išlaidas".

Straipsnio autorius teigia, kad Amerikos ligoninėse nesąžiningai ir žiauriai pažeidžiamos žmogaus teisės. Ten apgyvendintus žmones galima drąsiai vadinti kaliniais, o ligoninės virto kalėjimais. Taip Amerika įžūliai pažeidžia po Antrojo pasaulinio karo priimtas Ženevos konvencijas, kuriomis siekiama užkirsti kelią žiauriam elgesiui su kaliniais.

Autorius nurodo penkis pagrindinius žmogaus teisių pažeidimus Amerikos kalėjimų ligoninėse.

1. Pacientai verčiami vartoti greitai patvirtintus vaistus, pavyzdžiui, remdesivirą, nepaisant žinomos inkstų ir kepenų nepakankamumo rizikos, ir prijungiami prie dirbtinio kvėpavimo aparato, kuris tik imituoja gydymą ir pagreitina mirtį.

2 Pacientams neskiriama tinkamo maisto ir gėrimų, vitaminų, inhaliuojamųjų ir intraveninių kortikosteroidų, antibiotikų, antivirusinių vaistų ir pakankamų kraujo krešėjimą mažinančių vaistų (antikoaguliantų) dozių.

3. Pažeidžiant galiojančias pacientų apsaugos taisykles, pacientai izoliuojami nežmoniškai, naudojant cheminius ir fizinius suvaržymus.

4. Ligoninės pasitelkia teisėsaugos institucijas, kad neleistų šeimos nariams ir advokatams patekti į ligoninės teritoriją.

5. Pacientams ir jų advokatams neteikiama informacija apie ankstyvo gydymo naudą ir neleidžiama gauti tokio gydymo. Skrodimai patvirtino, kad daug pacientų mirė dėl nepakankamų standartinių antikoaguliantų dozių, net ir po to, kai šeimos nariai kreipėsi į teismą, reikalaudami gydomųjų dozių, kad būtų išgelbėtos gyvybės.


Žiaurumas ir žmonių žudymas prisidengiant "kovidų gydymu" - yra tik viena "atnaujintos" Amerikos sveikatos priežiūros sistemos pusė. Kita pusė - smarkiai padidėjęs pinigų srautas į ligonines, "finansinė paskata" žudyti pacientus. Šiam klausimui skirta knyga "Biden's Bounty on Your Life: Hospitals' Incentive Payments for COVID-19" ("Baideno atlygis už jūsų gyvybę: skatinamieji mokėjimai ligoninėms už COVID-19"). Autoriai yra tie patys Elizabeth Lee Vliet ir Ali Shultz, medicinos mokslų daktaras, AFD teisės reikalų direktorius.

Šiame straipsnyje iš dalies tęsiama pirmojo straipsnio tema. Pavyzdžiui, ventiliuojamų pacientų mirčių skaičius yra stulbinantis. 2021 m. sausio mėn. Nacionalinės medicinos bibliotekos parengtoje 69 tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau nei 57 000 pacientų, ataskaitoje teigiama, kad COVID-19 pacientų, kuriems buvo taikoma invazinė ventiliacija, mirtingumas buvo 45 proc., o vyresnio amžiaus pacientų - 84 proc.

Kalbant apie finansus, svarbų vaidmenį atliko 2020 m. kovo mėn. pabaigoje JAV priimtas CARES (Pagalbos, pagalbos ir ekonominio saugumo koronaviruso atveju įstatymas). Iš viso įstatyme numatyta skirti 2 trilijonus JAV dolerių pandemijos ir uždarymo pagalbos JAV bendrovėms, JAV piliečiams ir medicinos įstaigoms. Pastarosios turėjo gauti 130 mlrd. Į Baltuosius rūmus atėjus Džo Baidenui, buvo nuspręsta ir toliau didinti finansinę pagalbą gydymo įstaigoms, tačiau autoriai rašo, kad didžioji šios pagalbos dalis buvo skirta ligoninėms už premijas, skatinančias atlikti bet kokius veiksmus, susijusius su COVID-19 (tyrimai, diagnostika, hospitalizacija, remdesiviro naudojimas) ir pan.

Autoriai nurodo šias papildomas JAV ligoninių pajamas už dalyvavimą "kovoje su kovidu".

Pirma, padengti visas išlaidas, susijusias su "nemokamais" privalomais PGR tyrimais skubios pagalbos skyriuose arba priimant į ligoninę kiekvienam pacientui. Tas pats pacientas gali būti tiriamas neribotą laiką, kol jo testas bus teigiamas.

Antra, papildoma priemoka už kiekvieną teigiamą COVID-19 diagnozę.

Trečia, papildoma premija už kiekvieną hospitalizaciją su COVID-19.

Ketvirta, valstijos Medicare sveikatos draudimo agentūros 20 proc. mokestis nuo visos ligoninės sąskaitos už tai, kad vietoj tikrai veiksmingų vaistų, tokių kaip ivermektinas, buvo naudojamas remdesiviras.

Penkta, ligoninė turi sumokėti labai didelę priemoką, jei COVID-19 sergantis pacientas yra prijungtas prie dirbtinio kvėpavimo aparato.

Šešta, didžiausia premija mokama ligoninei, jei mirties priežastimi įvardijama COVID-19, net jei pacientas mirė ne tiesiogiai nuo COVID-19.

Kita JAV sveikatos priežiūros institucijų taikoma "paskata" ligoninėms ir kitoms gydymo įstaigoms - premijos už tai, kad šių įstaigų medicinos personalas būtų laiku ir visiškai paskiepytas nuo COVID.

Kita JAV sveikatos priežiūros institucijų taikoma "paskata" ligoninėms ir kitoms sveikatos priežiūros įstaigoms - premijos už laiku atliktą ir išsamią vakcinaciją nuo kovidų šių įstaigų medicinos personalui.

Vis dažniau pasirodo publikacijų apie tai, kad JAV ligoninės virsta įstaigomis, kuriose žūsta žmonės. Pacituosiu tik vieną iš jų, kurį parašė Ethanas Huffas (Ethan Huff), pavadintą "Vyriausybė finansiškai skatina ligonines "gydyti" klastingus pacientus (dažnai juos nužudant)": "Šiuolaikinė medicina yra komercinis reketas, kuris uždirba pinigus turtingiesiems, o masėms sukelia mirtį ir pražūtį. Ir tai turbūt dar niekada nebuvo taip akivaizdu, kaip po to, kai anksčiausiai pasirodė Vuchano koronavirusas (Covid-19)".

https://www.fondsk.ru/news/2022/01/27/kovid-revoljucia-v-amerikanskom-zdravoohranenii-55419.html




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą