2022-01-30

Putinas kaltas, kad Kanados premjeras bijo piliečių?

 


Veltui vakar ir šiandien laukiau iš „Euronews“ pranešimo apie "Laisvės konvojų" iš Kanados. Nesulaukiau, nes tai jau ne informacijos kanalas, o koronafilų šiukšliadėžė. O kaip vokiečiai? Irgi vien melas! DW rusų redakciją parašė: „Šimtai sunkvežimių vairuotojų protestuoja prieš privalomą skiepijimą Kanadoje.“ Tą patį melą centrinis Vokietijos dienraštis die Welt: „Šimtai sunkvežimių vairuotojų kelias dienas protestavo prieš "Corona" skiepijimo įpareigojimą.“ 

Šitiems ponams, mintantiems už Rotšildų ir jų šuniuko Sorošo pinigus, nesiseka su matematika. Bet mes, lietuvaičiai, juk įpratę, mūsų sorošiukai lygiai taip pat protestuojančius skaičiuoja, nes tiems patiems ponams tarnauja ir jiems užpakalius laižo. Taip pat jie skaičiavo "Šeimų maršo" ir kitų protesto renginių dalyvius.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau ir jo šeima dėl saugumo sumetimų pakeitė gyvenamąją vietą dėl šalyje vykstančių protestų prieš kovidų apribojimus, pranešė Kanados televizijos kanalas CBC News.


"Atsižvelgdamas į saugumo problemas, J. Trudeau ir jo šeima persikėlė iš savo namų į neįvardytą vietą šalies sostinėje", - pranešė šaltinių neatskleidžiantis kanalas.

Pranešama, kad dieną prieš tai tūkstančiai sunkvežimių vairuotojų ir kitų protestuotojų rinkosi į Parlamento kalvą Otavoje, kur ragino nutraukti privalomą skiepijimą ir kitus su koronavirusu susijusius apribojimus. Organizatoriai ragina vis didėjančią minią rengti taikias akcijas, o policija yra itin budri.

Kanalo duomenimis, artimiausiomis valandomis miesto centre laukiama dar daugiau žmonių, nes akciją inicijavę sunkvežimių vairuotojai ir jų rėmėjai iš rytinėje ir vakarinėje Otavos dalyse esančių susirinkimo punktų pajudės link Parlamento kalvos. Pažymima, kad sunkvežimiai, susirinkę Velingtono gatvėje priešais parlamento pastatus, papuošti plakatais, kuriuose kritikuojamos sanitarijos priemonės ir ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

Tiesioginę transliaciją žiūrėkite čia...

https://www.youtube.com/watch?v=7dL8qjIoGnM

JAV portalas Zerohedge rašo: „Nors normaliame pasaulyje tai būtų už satyros ir pajuokos ribų, turbūt nieko nestebina, kad kaltė dėl "Laisvės konvojaus" išprovokavimo jau suverčiama vadinamiesiems "Rusijos veikėjams"...

Brianas Lilley laikraštyje "The Toronto Sun" rašo, kad Kanados „žiniasklaida šiuo klausimu neveikia kaip neutralus stebėtojas ir naujienų skleidėjas“, o dauguma nusprendė, „kad sunkvežimių vairuotojų kolona yra priešas, ir taip ją traktuoja. Pažiūrėkite bet kurį naujienų tinklą arba, dar svarbiau, paskaitykite tariamai objektyvių žurnalistų "Twitter" paskyras ar pasiklausykite paniekos jų balsuose, kai jie užduoda klausimus, ir pamatysite, kad jie aiškiai stojo į vieną pusę“ (…) "Matyt, žurnalistai Parlamento kalvoje šiomis dienomis mano, kad jų darbas yra reikalauti atsakomybės iš opozicijos, o ne iš vyriausybės. Taip pat atrodo, kad jų darbas yra remti vienus protesto judėjimus ir pulti kitus, remiantis asmeninėmis žurnalistų preferencijomis."

Kol Trudeau slepiasi izoliacijoje, Saskačevano, Kanados provincijoje, kuri ribojasi su JAV, premjeras ragina nutraukti tarpvalstybinį draudimą neskiepytiems sunkvežimių vairuotojams.

Vėlų penktadienio vakarą į Kanados sostinę Otavą įvažiavo didžiausia pasaulyje sunkvežimių kolona, kuri ir šiandien tęsia protesto akciją prieš ministro pirmininko Justino Trudeau tarpvalstybinį skiepų draudimą (arba, kaip kai kurie jį vadina: medicininę tironiją).

Vadinamasis "Laisvės konvojus", atvykęs iš visų Kanados kampelių ir net JAV, keliauja visą savaitę ir vadovauja masinei demonstracijai prieš valdžios viršpelnius. Sunkvežimių vairuotojai iš viso pasaulio vienijasi ir rengia savo protestus.

Kaip rašo Enrico Trigoso laikraštyje "The Epoch Times", "Convoy to DC 2022" administratorius Brianas Von D paskelbė, kad jie "suvienys jėgas" ir važiuos iš Kalifornijos į Vašingtoną, pridurdamas, kad "Amerika yra kita".


"Mes baigėme su įgaliojimais, baigėme su tuo, kad vyriausybė mums nurodinėja, ką daryti, mes tęsime ir laikysimės kaip ir visas pasaulis šių sunkvežimių vairuotojų protestų, ir jie bus 100 proc. teisėti, jie laikysis įstatymų."

Pasak Gineso rekordų knygos, "Laisvės konvojus" yra "didžiausias sunkvežimių paradas" kada nors pasaulyje.

"Jo ilgis - 70 km (43,5 mylios)", - laikraščiui "Toronto Sun" sakė "Freedom Convoy 2022" atstovas spaudai Benjaminas Dichteris.

"Mačiau filmuotą medžiagą iš lėktuvo. Tai įspūdinga."

Sunkvežimių kolona į sostinę atvyksta jau 12 valandų. Papildomos konvojaus bangos atvyko vėliau.

„Kanados ministras pirmininkas Džastinas Triudo (Justin Trudeau) konvojų pavadino "nedidele marginaline mažuma" tų, kurie "neatstovauja kanadiečių nuomonei". Sprendžiant iš kol kas matomų nuotraukų ir vaizdo įrašų, J. Trudeau yra melagis, o šalyje vyksta sukilimas. Korporacinė žiniasklaida ir vyriausybė didžiąją savaitės dalį praleido menkindamos konvojų (nes yra išsigandusios)“, - rašoma Zerohedge.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą