2022-01-21

Jerusalem Post: Izraelyje nuo sekančios savaitės atšaukiamas karantinas vaikams

 

Vakar po pietų dienraštis „Jerusalem Post“ pranešė, kad Izraelio Ministras Pirmininkas Naftali Bennett, sveikatos apsaugos ministras Nitzan Horowitz ir švietimo ministrė Yifat Shasha-Biton paskelbė naujas gaires, kurios pakeis vaikų izoliavimą. Apie tai buvo pranešta sausio 20 d. vykusioje spaudos konferencijoje.

J.Post rašoma, kad po Sveikatos apsaugos ministerijos ir pediatrų diskusijų dėl koronaviruso izoliavimo politikos švietimo sistemoje nuo ketvirtadienio bus visiškai atšauktas karantinas vaikams.

Ministras Pirmininkas Naftali Bennett, sveikatos apsaugos ministras Nitzan Horowitz ir švietimo ministrė Yifat Shasha-Biton susitarė dėl naujų gairių, kurios pakeis dabartinę izoliavimo politiką.

"Pastarosiomis savaitėmis su šiuo sunkumu susidūrė beveik visi tėvai Izraelyje", - ketvirtadienio vakarą spaudos konferencijoje sakė N. Bennettas. "Omikrono" banga pasiekė piką, ir sunku gyventi įprastą gyvenimą, kai karantine yra daug žmonių. Žinau apie šią nelaimę ir seku įvykius, vykstančius kitur pasaulyje".

Pagal naująsias gaires vaikai antigenų tyrimus atliks du kartus per savaitę - sekmadienį ir trečiadienį. Jei testas bus neigiamas, vaikas toliau lankys mokyklą kaip įprastai.


Siekiant sumažinti finansines naujosios programos išlaidas, mokiniai visoje šalyje kas kelias savaites gaus po tris nemokamus antigenų testus.


Visiems vaikams ir jaunuoliams nuo gimimo iki 18 metų, skiepytiems ar neskiepytiems, nebereikės savarankiškai izoliuotis po kontakto su patvirtintu koronaviruso atveju. Tik tada, kai antigeno tyrimo rezultatas bus teigiamas, jie turės likti namuose.

"Mes prisiimame atsakomybę, - sakė Bennett. "Šis žingsnis taip pat reikalauja atsakomybės iš jūsų, tėvų, tinkamai atlikti testus. Jei vaikui pasireiškia simptomai arba testo rezultatas teigiamas, tiesiog nesiųskite jo į mokyklą".

Buvęs Švietimo ministerijos generalinis direktorius Michalas Cohenas sakė, kad "sprendimas nutraukti izoliaciją švietimo sistemoje yra reikalingas. Jei prekybos centrai ir pramogų vietos dirba, nėra prasmės uždaryti mokyklų ir klasių".

J.Post dar rašoma apie Izraelio Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendaciją „didelės rizikos 5-11 metų amžiaus vaikams“ galimybę „skirti trečiąją vakcinos "Corona" dozę“. Šis pasiūlymas pateiktas po atlikto tyrimo apie vaikų ir paauglių sergamumą Omikrono bangos metu Izraelyje ir apie tai, kiek vakcina juos apsaugojo. Tyrimo metu buvo nagrinėjama vakcinos nauda vaikams ir paaugliams ir nustatyta, kad tie, kurie buvo paskiepyti per pastaruosius du mėnesius, buvo geriau apsaugoti nuo Omicron varianto nei neskiepyti arba tie, kurie buvo paskiepyti keliais mėnesiais anksčiau.

Biomedicinos dr. A.L. pastaba: "Geriau apsaugoti", "blogiau apsaugoti" - tai su mokslu nieko bendro neturintis  argumentas, kad genetiškai modifikuoti vaikų genomus su galutinai neištirtu preparatu. 

Šaltinis: https://www.jpost.com/breaking-news/article-694080

J.Post nuotraukos.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą