2022-01-18

Prof.G.V. Bossche: "Kilerinės“ imuninės ląstelės vis dar atpažįsta Omicron variantą.... oh tikrai?

 

Mus nuolat užplūsta įdomios naujienos apie magišką T ląstelių indėlį užkertant kelią ligai arba išvengiant sunkios ligos progresavimo (https://www.nature.com/articles/d41586-022-00063-0: "Kilerinės“ imuninės ląstelės vis dar atpažįsta "Omicron" variantą). Atsižvelgiant į šias publikacijas rašančių mokslininkų kalibrą ir reputaciją, galima beveik patikėti, kad T ląstelės iš tiesų atlieka šį triuką! Tačiau šių duomenų interpretacija yra labai abejotina. Šiuo metu yra daugybė publikacijų, kurios tvirtai rodo galimą SARS-CoV-2 reaktyvių T ląstelių atminties vaidmenį panaikinant SARS-CoV-2 infekciją ir užkertant kelią Covid-19 ligai. Tačiau šių darbų autoriai, atrodo, nejaučia poreikio atskirti T ląstelėms būdingą kryžminį reaktyvumą / kryžminį atpažinimą ir kryžminę apsaugą. Vis dėlto nėra įrodymų, kad kryžminio reaktyvumo SARS-CoV-2 atminties T ląstelės gali panaikinti infekciją ir užkirsti kelią Covid-19 ligai (1). Nors SARS-CoV-2 reaguojančių T atminties ląstelių stimuliavimas koreliuoja su apsauga nuo Covid-19 ligos, koreliacija nereiškia priežastinio ryšio ir iš tiesų labiau pagrįsta manyti, kad kryžmiškai reaguojančių T ląstelių atsakas, nukreiptas į SARS-CoV-2 kilusius baltymus / peptidus, yra veikiau infekcijos kontrolės pasekmė, o ne priežastis (2).

Nors atrodo tikėtina, kad kryžminio reaktyvumo T ląstelės (atsiradusios dėl sąlyčio su ankstesniais SARS-CoV-2 variantais arba kitais CoV) gali užkirsti kelią sunkiai ligos eigai, taigi ir hospitalizacijai, tai taip pat nėra vienareikšmiškai įrodyta. Vėlgi, koreliacija nereiškia priežastinio ryšio: Omicron atsparumas neutralizuojantiems vakcininiams antikūnams (Abs) atkuria įgimtos imuninės gynybos linijos funkcinį pajėgumą ir greičiausiai paaiškina skiepytųjų apsaugą. Kaip jau aptarta, ne T ląstelių imunitetas, o įgimtas, į CoV reaguojantis imunitetas gali panaikinti infekciją ir taip apsaugoti nuo (sunkios) ligos. Kadangi įgimtas imunitetas gali būti treniruojamas ir pakartotinai susidūrus su virusu (pandemija!), įgimtos imuninės efektorinės ląstelės ir toliau atlieka lemiamą vaidmenį net ir vyresnio amžiaus žmonių grupėse. Todėl mažai tikėtina, kad vakcinuotų asmenų apsauga nuo Omicron yra sąlygota vakcinos. Todėl išvada, kad vakcinos veiksmingumui nuo sunkių ligų Omicron neturi įtakos, man neatrodo teisinga.


Remiantis visu tuo, kas išdėstyta pirmiau, galima daryti prielaidą, kad mažesni neskiepytų asmenų hospitalizacijos rodikliai, palyginti su skiepytųjų, yra ne dėl T ląstelėmis tarpininkaujamos apsaugos, o dėl imunitetą slopinančio didelio infekcijos lygio poveikio atitinkamam įgimtam imunitetui Abs neskiepytiems asmenims, kurie buvo pakartotinai veikiami netrukus po ankstesnės infekcijos (tačiau dabar daugėja įrodymų, kad yra priešingai - Omicron sukelia didesnį hospitalizacijos lygį skiepytiems nei neskiepytiems!)

Daugelis mokslininkų, kurie dabar teigia, kad CoV reaktyvių T ląstelių epitopai atlieka apsauginį vaidmenį, ir netgi pasisako už kryžminio reaktyvumo T ląstelių epitopų įtraukimą į naujas Covid-19 vakcinas, yra tie patys, kurie anksčiau nuo stogų šaukė, kad T ląstelių pagrindu sukurtos vakcinos apsaugos nuo ŽIV, tuberkuliozės, maliarijos ir daugelio kitų lėtinių infekcinių ligų. Tačiau jie niekada nepasiekė šių tikslų. Dabar jie bando mus įtikinti, kad T ląstelių epitopai prisideda prie vakcinos nuo SARS-CoV-2 veiksmingumo ir kad todėl turėtume įtraukti daugiau šių epitopų į būsimas Covid-19 vakcinas! Jų aiškinimas visiškai neatsižvelgia į lemiamą įgimto imuniteto vaidmenį kovojant su CoV ir į tai, kad bet koks papildomas kryžminio reaktyvumo T ląstelių epitopų įtraukimas gali net sukelti imuninės patologijos riziką. Iš tiesų negalima atmesti galimybės, kad, pavyzdžiui, vakcinomis sukeltas kryžminio reaktyvumo CD4+ T atminties ląstelių prikėlimas skatina imuninę patologiją genetinį polinkį turinčių asmenų pogrupyje. Ar nekeista, kad kelios iš šių tyrimų grupių gauna tiesioginį finansavimą iš vakcinų kompanijų, kurios aktyviai dalyvauja vykstančiose masinio skiepijimo kampanijose?

Išvada:


Klaidinga interpretacija rolės kryžminio reaktyvumo CoV specifinių T atminties ląstelių kaip pagrindinio veiksnio, padedančio apsaugoti skiepytus asmenis nuo (sunkios) Covid-19 ligos, yra tik smulkmena tiems, kurie nemato kritinio vaidmens mūsų pirmosios imuninės gynybos linijos nuo CoV, nes jie yra apakinti dėl savo priklausomybės nuo masinių skiepijimo kampanijų.


1.‍https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/cross-reactive-memory-t-cells-are-associated-with-but-not-responsible-for-protection-against-sars-cov-2-infection-in-covid-19-contacts‍

2.https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/to-those-who-continue-attribute-abrogation-sars-cov-2-infection-pre-existing-cross-reactive-t-cells-rather-innate-immunity-the-devil-is-the-detail

Šaltinis:

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/killer-immune-cells-still-recognize-omicron-variant-oh-really


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą