2022-01-10

Sausio 13 veržėmės į laisvę, o dabar - iš konclagerio

 

Buvome labai naivūs, lakstėme su trispalvėmis, daug metų slėptomis senolių spintose ir galvojome, kad pabėgus iš socialistinio lagerio išliks nemokamas mokslas, medicina, sportas, įvairūs būreliai vaikams ir dar daug daug kas gero, bet, be viso to gero, mums, perbėgus į amerikonų lagerį, atsiras galimybė reikšti privačią iniciatyvą, vystyti verslus, o parduotuvės užsipildys gražiais skudurais ir įvairiu maistu, kišenėse šlamės „žalieji“. Juk dėl viso blogo, kaip galvojome, buvo kaltas rusas, okupantas, jo tankai. Dar naiviai tikėjome, kad šis mūsų aktyvumas lemia Sovietinės imperijos byrėjimą. Būtent šis mūsų aktyvumas, o ne sovietinės nomenklatūros noras TSRS valstybės turtą išvogti, jį prichvatizuoti. 


Vyresni, nepriklausomą Lietuvą prisimenantys, sakė: „Jūs nežinote, kas yra kapitalizmas!“. Juokėmės: „Žiūrėkite, kaip ten gyvena!“. Vartėme žurnalus su beprotiškai ilgomis ir rajomis benzinui amerikoniškomis mašinomis.

O kiek auksabalsiai iš Vakarų mums pripasakojo apie žmogaus teises, teisinę valstybę ir laisvą rinką, kurios nematoma ranka sutvarko valstybės ekonomiką!

Taip ir ėjome, mes, Sąjūdžio avinai, į šviesią ateitį, vedami KGB avino vedlio, mums gudriai iš konservatorijos marksizmo katedros pakišto. Taip šitas mekenantis apmyžtabarzdis avinas mus ir atvedė į šią liūdną dieną. Ne visus tiesa, milijoną praganė.

Priėjome koronės konclagerį, kur prie įėjimo kalinio QR kodą tikrina. Aš neturiu to kodo, esu antrarūšis žmogus, su geltona šešiakampe.

Tokio išsigimimo, tokio Konstitucijos, žmogaus teisių, teisėtvarkos, mokslo, švietimo sutrypimo aš, prisipažinsiu, net baisiausiame sapne nesitikėjau sulaukti. Sulaukiau.

Išsigimėlis tyčiojasi iš partizanų – jam, pist, Prezidentas įteikia Nacionalinę premiją, kitas išsigimėlis apdergia Valstybės vėliavą – jam, pist, Prezidentas įteikia nacionalinę premiją.

O kur dingo laisvoji rinka su jos ranka, iš siaurosios augančia? Tiesa, Vilniaus meras, Sorošo auklėtinis – išsigimėlis, ir tai rankai paminklą už 40 tūkstančių eurų Sapiegų parke pastatė! Žiūr. nuotraukoje gorilą, su iš antro galo augančia ranka.

Laisvosios rinkos ranka, auganti iš š...

Apie Korone nekalbėsiu. Per dvejus metus tiek apie šitą Koronės aferą prikalbėta ir prirašyta. Bet ką gali pakeisti, ką įrodyti, kai nusikaltėliai nemažos dalies tautiečių smegenis sužalojo, tam juos, pirma, pavertė transgeniniais organizmais, kurių ląstelės gamina viruso S-baltymą, prakiurdinantį kraujo indų sieneles.

Sutinku, štai, vakar prie Neries, nuo vakcinacijos išprotėjusią senučiukę, kuri laukia-nesulaukia, kol tas visiškas idiotas ir nusikaltėlis dulkė jai durs ketvirtą kartą ir iškomandiruos į anapilį. Raminu ją: „Nuo ketvirto dūrio gal dar nemirsite, bet po aštunto tai tikrai. Dar sovietiniais laikais buvo eksperimentai atlikti, kiek jūrų kiaulytės pakartotinų skiepų atlaiko“.

Taip ir neapsisprendžiu, ar man eiti į rengiamus minėjimus Sausio 13 proga? 

Ką man atnešė Sausio 13? Ubago pensiją? Tai, kad mane niekinanti Oželytė gauna „Signataro“ rentą ir iš menes tyčiojasi, kad nusikaltėlis ožio anūkas Gabrys gauna už vieną litą sklypą, kuris kainuoja milijoną, kad Moki-vagi, kad po mano Tėvynę žlegsi okupantų tankai, kad KGB-istų vaikai ir anūkai valdo valstybę, kad atsibastęs afganas gauna butą yra pilnai valstybės išlaikomas, o lietuvis šala palapinėje prie Neries?

O gal atėjo laikas žmogui su šautuvu? Apie tai minėjo mokytoja Astra, kiti patriotai. Aš pamenu, ką sakė Rusijos bolševikai: reikia imti Centrinį banką, vyriausybę, ryšių ir susisiekimo priemones...

Lietuvą iš mūsų pavogė ir baigia naikinti, nebėra ką kalbėti su tais, kurie negirdi, kurie yra Tėvynės priešai, kurie ją pardavė, o jos likučius pardavinėja kiekvieną dieną.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą