2022-01-04

Prancūzijos nacionalinė asamblėja atmetė Macrono vakcinos pasą

 

Breitbart: Vėlyvą pirmadienio vakarą Prancūzijos Nacionalinė asamblėja atmetė vyriausybės siūlymą šalies COVID pasą paversti visaverčiu vakcinos pasu. Atkeršydama Emanuelio Makrono vyriausybei, Nacionalinės asamblėjos dauguma atsisakė nagrinėti įstatymo pakeitimą, kuris leistų vyriausybei iki sausio 15 d. įvesti skiepų pasą.


Makrono vyriausybė ruošėsi įvesti SANITARIJOS pasą (Pass Sanitaire), kurį gautų tik paskiepyti, arba asmenys, pateikę neigiamą testą, įrodymą, kad pasveiko nuo Covid-19. Siūlomame teisės akte taip pat buvo numatytos griežtesnės bausmės už skiepų pasų klastojimą. Pagautiems klastojant asmenims buvo numatyta bausmė iki penkerių metų kalėjimo ir 75 000 EUR (63 000 GBP / 85 000 USD) bauda, praneša "France 24".

Opozicijos įstatymų leidėjų koalicija susivienijo ir pirmadienio vakarą atsisakė nagrinėti įstatymo projektą, pranešė laikraštis "Libération".

Netikėtas vyriausybės pralaimėjimas gali sužlugdyti planus pristatyti COVID paso įstatymą iki sausio vidurio, atsižvelgiant į tai, kad jei teisės aktas galiausiai būtų priimtas žemuosiuose parlamento rūmuose, jį dar turės ratifikuoti Prancūzijos senatas.

Situaciją dar labiau apsunkina tai, kad Nacionalinė asamblėja, ruošdamasi artėjantiems prezidento rinkimams, iki vasario mėn. turi nutraukti darbą. Vis dėlto tikėtina, kad antradienio popietę bus bandoma atnaujinti teisės akto nagrinėjimą, pranešė Prancūzijos transliuotojas BMFTV.

Vyriausybės pralaimėjimą pasveikino opozicijos įstatymų leidėjai, tarp jų ir "Les Républicains" parlamento narys Julienas Aubertas, kuris sakė, kad tai "spjūvis vyriausybei į veidą".

Dešiniojo sparno kandidatė į prezidentus Marine Le Pen, kurios partija "Nacionalinis susivienijimas" (Rassemblement National (RN) prisijungė prie opozicijos, pasisakančios prieš vakcinų pasus, pasveikino vyriausybės pralaimėjimą kaip "demokratijos pergalę".

"Negalime daugiau leisti, kad diskusijos dėl sveikatos apribojimų, turinčių įtakos mūsų tautiečių gyvenimui ir laisvėms, vyktų naktimis, toli nuo prancūzų akių", - socialiniame tinkle rašė M. Le Pen.

Kairiosios populistinės partijos "La France Insoumise" lyderis Jeanas-Lucas Mélenchonas sveikino šį žingsnį kaip būtiną sveikatos apsaugos ministro Olivier Vérano "pataisą".

Véranas, kuris vadovavo skiepų pasų siekiui, pasmerkė šį žingsnį, sakydamas, kad "už kalbų apie tariamą laisvę dažnai slepiasi savanaudiškumas".

Gruodžio mėn. sveikatos apsaugos ministras pripažino, kad vakcinos paso įvedimas buvo sumanytas kaip "užmaskuota" skiepų įpareigojimo forma, teigdamas, kad tai bus "veiksminga" priemonė, skatinanti likusius penkis milijonus neskiepytų vyresnių nei 12 metų žmonių pasiskiepyti koronaviruso vakcina.

https://www.breitbart.com/europe/2022/01/04/covid-coup-french-national-assembly-rejects-macrons-vaccine-passport-in-shock-vote/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą