2022-01-19

Jerusalem Post: naujas koronės rekordas, reikalavimas atšaukti Žaliąjį pasą

 

Jerusalem Post pranešė, kad naujų koronės atvejų skaičius Izraelyje pasiekė rekordą - 65 259 per vieną dieną. Sprendimas sutrumpinti karantiną priimtas siekiant "rasti pusiausvyrą tarp medicininių ir socialinių poreikių."

J.Post Nuotrukoje: izraeliečiai, kai kurie su kaukėmis, vaikšto Jeruzalės Machane Yehuda turguje. 

Izraelis turėtų atšaukti savo žaliojo paso sistemą, antradienį pareiškė finansų ministras Avigdoras Libermanas, kai šalyje užregistruotas rekordinis 65 259 naujų koronaviruso atvejų skaičius.


Savo pastabas ministras išsakė praėjus kelioms valandoms po to, kai kartu su ministru pirmininku Naftaliu Bennetu ir sveikatos apsaugos ministru Nitzanu Horowitzu pareiškė, kad artimiausiomis dienomis izraeliečiams bus nemokamai išdalyti daugiau kaip 25 mln. namuose atliekamų antigenų testų.

"Nėra jokios medicininės ir epidemiologinės logikos "Žaliojoje perėjoje", kaip sutinka daugelis ekspertų", - socialiniame tinkle "Twitter" parašė Libermanas. "Tai, kas yra, yra tiesioginė žala ekonomikai, kasdieniam funkcionavimui ir, be to, reikšmingai prisideda prie visuomenės panikos. Dirbu su visomis šalimis, kad panaikintume „Žaliąjį pasą“  (Green Pass ) ir išsaugotume normalią mūsų visų kasdienybę."

Pagal "Žaliojo paso"reikalavimus kai kuriais atvejais ir į savo darbo vietą gali patekti tik tie asmenys, kurie buvo paskiepyti, pasveiko ar pasitikrino sveikatą per praėjusią dieną, o tam tikrais atvejais - per 72 valandas.

Padaugėjus šio viruso atmainų, labai išaugo proveržio infekcijų ir pakartotinių infekcijų (asmenys užsikrečia virusu, nors yra paskiepyti arba pasveikę) skaičius.

Sveikatos pareigūnai ir ekspertai, įskaitant Sveikatos apsaugos ministerijos generalinį direktorių Nachman Ash, teigė, kad skiepijimas ir išgydymas vis dar suteikia tam tikrą apsaugą, todėl žaliojo leidimo sistema turėtų būti išsaugota. Tačiau jie taip pat pripažino, kad tam tikru metu šį klausimą gali tekti iš naujo išnagrinėti. 

Teiginys, kad skiepijimas suteikia tam tikrą apsaugą, nepasitvirtina. Šią visuotinio vakcinavimo praktiką sukritikavo vyriausias Izraelio imunologas Prof. Dr. Ehud Qimron laiške šalies vyriausybei, nuolatos kritikuoja vienas garsiausių pasaulio vakcinų specialistų Prof.G.V. Bossche.

Pranešama, kad Izraelio vyriausybė nusprendė nemokamai išdalyti nuo 25 iki 30 mln. rinkinių, kad testai taptų prieinamesni.

Nuorodos:

https://www.jpost.com/health-and-wellness/coronavirus/article-693836

http://lebionka.blogspot.com/2022/01/vyresnysis-izraelio-imunologas-grieztai.html

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą