2022-01-02

Šunys draskė demonstrantus Amsterdame

  

Breitbart komentuoja vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip policijos šuo per protestą prieš uždarymą Amsterdame apkandžiojo vyrą.

Atrodo, kad filmuota medžiaga, kurią socialinėje žiniasklaidoje paskelbė paskyra "Guerrilla Reporters", nufilmuota per sekmadienį Nyderlandų sostinėje vykusį protestą prieš blokavimą. Vaizdo įraše matyti, kaip policijos šuo akivaizdžiai įkando vyrui į ranką, o kiti pareigūnai prieš aplinkinius demonstrantus naudojo lazdas.


Šio pranešimo rengimo metu vietos policija nepatvirtino vaizdo įrašo tikrumo, tačiau visuomeninio transliuotojo "Nederlandse Omroep Stichting" (NOS) reportaže matomas vaizdas, kuriame, regis, matomas tas pats policijos šuo įkandęs tam pačiam vyrui, o prierašas skamba taip: "Policija panaudojo šunis".

Nuotraukose, kurias paskelbė fotografijos tarnyba Getty Images, taip pat matomas tas pats policijos šuns užpuolimo atvejis. Pasak vietos laikraščio "De Telegraaf", sekmadienį mieste susirinko tūkstančiai Nyderlandų piliečių ir protestuotojų iš visos Europos, nepaisant to, kad ketvirtadienį valdžios institucijos uždraudė protestą.


Nors policija teigė, kad esama rimtų požymių, jog proteste gali dalyvauti į smurtą linkusios grupės, organizacijos "Samen voor Nederland", kuri, regis, padėjo organizuoti renginį, vadovas Michelis Reijinga pareiškė, kad toks teiginys yra "visiška nesąmonė" ir kad riaušininkai niekada nėra laukiami šios grupės demonstracijose.

Nyderlandų laikraštis taip pat pranešė, kad sekmadienį policija paprašė protestuotojų palikti Museumplein (Muziejaus aikštę) - centrinę Amsterdamo viešąją erdvę - ir uždarė išėjimus iš šios vietos.

Leidinys "De Volkskrant" pažymėjo, kad sekmadienį nuo 11 iki 23 val. Museumplein buvo paskelbta "saugumo pavojaus zona", todėl policija turėjo teisę prevenciškai apieškoti visus, kurie tuo metu buvo toje teritorijoje.

Šiuo metu Nyderlanduose taikomos griežtos lokdauto priemonės: priverstos užsidaryti visos ne pirmo būtinumo parduotuvės, barai, restoranai, teatrai ir kino teatrai. Ministras Pirmininkas Markas Rutte taip pat pranešė Nyderlandų senjorams, kad per šventes "nebus jokio anūkų glostymo", atšaukęs Kalėdas taikant griežtus apribojimus.

Nepaisant nuolatinių draudimų, šalies karališkoji šeima buvo užfiksuota pažeidžianti priemones - pasirodė žinių, kad šeima surengė draudimus pažeidžiantį karūnos princesės gimtadienio vakarėlį.

Nors vyriausybinė agentūra teigė, kad į vakarėlį buvo pakviestas 21 asmuo tuo metu, kai asmens namuose galėjo lankytis ne daugiau kaip keturi asmenys, kiti šaltiniai tvirtino, kad iš viso renginyje galėjo dalyvauti apie 100 asmenų.

Prieš kelis mėnesius sorošinė Lietuvos spauda seilėjosi dėl Baltarusijos išplatinto video, kuriame Lietuvos pasieniečių šuo neva įsikabino valstybinės sienos pažeidėjui į drabužius. Scena Amsterdame, nepalyginamai žiauresnė, kur koronafašistai sąmoningai demonstrantus pjūdė šunimis, net neabejoju, mūsų sorošiukams nesukels pasipiktinimo, nes landsberginė šaika mus įpratino ir prie baisesnių susidorojimo su savo piliečiais scenų. Toks yra šlykštus koronės fašizmo veidas.

Trečiojo reicho koncentracijos stovyklose taip buvo pjūdomi kaliniai, taip pjūdė šunimis nepaklusnius vergus Romos imperijoje. 


https://twitter.com/GuerrillaRepor1/status/1477624939113029634?

https://www.breitbart.com/europe/2022/01/02/watch-police-set-dog-on-lockdown-protestor-in-amsterdam-beat-demonstrators-with-batons/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą