2022-01-28

"Laisvės konvojus" prieš Koronę: 80 000 transporto priemonių ir daugiau 1.5 milijonų žmonių šeštadienį atvyks į Kanados sostinę

 


„Laisvės konvojaus“, kuris vyksta į Otavą protestuoti dėl privalomo skiepijimo pasienio su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis punktuose, transporto priemonių skaičius išaugo iki 80 000. Protestuotojų, ketinančių dalyvauti renginyje, skaičius jau viršija 1,5 mln. žmonių.

Sunkvežimių vairuotojai įsiuto po to, kai sausio 15 d. pradėjus taikyti vakcinos įpareigojimą, neskiepyti sunkvežimių vairuotojai, grįžtantys į Kanadą, turėjo būti tikrinami ir savaitę laikomi karantine. JAV panašios politikos ėmėsi sausio 22 d. Dėl šių dviejų įsakymų nesilaikymo abiejose šalyse 20 % iš 160 000 tarpvalstybinių Amerikos ir Kanados sunkvežimių vairuotojų iš karto buvo nušalinti nuo kelio.


Protestas planuojamas sausio 29 d. Otavoje, kuri yra maždaug už 400 km į rytus nuo Toronto. Pirmoji kolona jau atvyko į Otavą ir apsupo parlamento pastatą. Organizatoriai pabrėžia, kad jie "prieš prievartos politiką ir piliečių skirstymą į kategorijas". Kampanija sulaukė didelio visuomenės palaikymo. Per porą dienų "Facebook" palaikymo grupę sekė daugiau nei 700 000 žmonių, kurie "konvojaus" dalyviams siūlė arbatą, maistą ir nakvynę. Tačiau Kanados valdžios institucijų prašymu "Facebook" kelis kartus blokavo grupę, taip pat dalyvių "Twitter" paskyras. Nuo sausio 14 d. kanadiečiai surinko apie 7 mln. dolerių akcijos dalyvių benzinui. Tai didžiausia kampanija Kanados istorijoje. Nepaisant popiežiaus pasisakymų už abortus, net katalikų vienuolės palaikė konvojų.

Cituoju portalą Katiuša: „Buvo prieita net iki to, kad Trudeau, Kanados premjeras ir geriausias pederastų bei Bideno draugas, paskelbė, kad yra "krūva marginalų", todėl nuo šeštadienio jam buvo paskelbtas karantinas, nes priešingu atveju būtų kilęs koronavirusas ir viskas... Čia jis net pranoko mūsų Dimitrijų Anatoljevičių - reikia didelio talento, kad sukviestum pusantro milijono aktyvistų, pasirengusių dalyvauti Laisvės konvojaus palaikymo akcijoje, ir kas žino, kiek dešimčių milijonų, palaikančių protestuotojus namuose, kai tuo tarpu šalyje yra 38 milijonai žmonių, įskaitant kūdikius ir senelius“.

Akcijos dalyviai ketina reikalauti, kad Otava ne tik atšauktų savo sprendimą, bet ir panaikintų visus apribojimus, susijusius su "pandemija" ir gyventojų skiepijimu.


https://youtu.be/5HqGqaWLstk

https://youtu.be/dm9EiMYPORs

https://youtu.be/C0m-c_W2gxc

JAV ortale Zerohedge rašoma, kad vakar internete kilo sąmyšis, kai "GoFundMe" užblokavo prieigą prie lėšų, kurios padėtų paremti mažiausiai 50 000 sunkvežimių vairuotojų koloną, šeštadienį atvykstančią į Kanados sostinę Otavą. Tikimasi, kad aukos bus išdalytos sunkvežimių vairuotojams, dalyvavusiems žygyje, apmokant jų degalus, maistą ir viešbutį. GoFundMe norėjo, kad grupė pateiktų daugiau paaiškinimų, kaip bus išleisti pinigai.


Kanadoje vyksta didelis maištas, bet vyriausybė ir korporacinė žiniasklaida menkina vis stiprėjantį judėjimą. Ketvirtadienį šis judėjimas patraukė turtingiausio pasaulio žmogaus Elono Musko (Elon Musk) dėmesį, kuris savo 71,8 mln. sekėjų tviteryje parašė, kad palaiko sunkvežimių vairuotojus.

Pranešama, kad „GoFundMe" laikinas lėšų sustabdymas buvo susijęs su tarptautinėmis bankininkystės taisyklėmis. Tai įprasta "GoFundMe" praktika - atlikti tokį patikrinimą, kad būtų užtikrintas lėšų teisėtumas.


Paaukotomis lėšomis pirmiausia bus padedama visų pusiau sunkvežimių vairuotojams ir tiesioginės pagalbos transporto priemonėms.

Akcijos dalyviai pažymi, kad turi nuostabią komandą, kurią sudaro teisininkai, buhalteriai ir finansininkai, sunkiai dirbantys, kad žmonėms būtų išmokėta kompensacija.

Kanados Ministras pirmininkas J.Trudeau protestą ir jo šalininkus pavadino "nedidele marginaline mažuma", turinčia "nepriimtinas pažiūras".

"Nedidelė marginalinė mažuma žmonių, vykstančių į Otavą, laikosi nepriimtinų pažiūrų, kurias jie reiškia, neatstovauja pažiūroms kanadiečių, kurie buvo vieni kitiems, kurie žino, kad vadovautis mokslu ir stoti ginti vieni kitus yra geriausias būdas toliau užtikrinti mūsų, kaip šalies, laisves, teises ir vertybes", - trečiadienį žurnalistams sakė J. Trudeau.

Prezidentas visus neskiepytus asmenis yra pavadinęs rasistais ir mizoginiškais ekstremistais.

Nuorodos:

https://www.zerohedge.com/geopolitical/trudeau-slams-unacceptable-views-anti-vaxxer-truckers-gofundme-blocks-access-freedom

http://katyusha.org/view?id=18141

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą