2021-05-28

BBC radijo laidų vedėja Lisa Shaw mirė nuo kraujo krešulių po vakcinacijos AstraZeneca

 

Šiandien Sky news pranešė, kad apdovanojimą pelniusi BBC radijo laidų vedėja Lisa Shaw mirė dėl kraujo krešulių po to, kai jai buvo suleista Oksfordo/AstraZenecos COVID vakcina. Apie tai pranešė jos šeima.



44 metų Lisa Shaw, praėjus savaitei po skiepo, kuris yra susijęs su kraujo krešėjimu, pradėjo kentėti "stiprius" galvos skausmus, o po kelių dienų, pasak artimųjų, sunkiai susirgo.

BBC radijo stoties "Newcastle" laidų vedėja ir vieno vaiko motina mirė miesto Karališkojoje Viktorijos ligoninėje penktadienio popietę, kai buvo gydoma intensyviosios terapijos skyriuje dėl kraujo krešulių ir kraujavimo į galvą.

Jungtinėje Karalystėje jaunesniems nei 40 metų amžiaus asmenims siūloma alternatyvi vakcina, gavus pranešimų apie itin retus kraujo krešulius smegenyse ir mažą trombocitų kiekį kraujyje.

Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūra (MHRA) teigė, kad Oksfordo ir AstraZeneca vakcinos nauda yra didesnė už su ja susijusią riziką.

Tačiau MHRA pripažino, kad nors ir neįrodyta, jog vakcina sukelia krešulius, tačiau ryšys vis labiau stiprėja.

Po to, kai vienas žmogus mirė, o dar dviem prireikė gydymo ligoninėje, gydytojams buvo liepta atkreipti dėmesį į insulto požymius pacientams, kurie buvo paskiepyti šia vakcina.

https://news.sky.com/story/lisa-shaw-radio-presenter-died-after-suffering-blood-clots-following-oxfordastrazeneca-covid-vaccine-12318667?dcmp=snt-sf-twitter



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą