2021-05-21

Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga: migraciją reikia sustabdyti, o ne palaikyti ar skatinti

 

Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga trečiadienį savo „Facebook“ puslapyje parašė, kad Vengrijos vyriausybė laikosi pozicijos, jog imigraciją reikia ne remti ir skatinti, o stabdyti.

Kol visas pasaulis užsiėmęs kova su koronavirusu, Briuselio kairieji į darbotvarkę vėl įtraukė imigracijos propagandą, toliau rašoma Judit Vargos įraše.

Briuselio „elitas“ svarstė dar vieną migracijos ataskaitą*, kurioje nėra jokių pasiūlymų stiprinti sienų apsaugą ar stabdyti nelegalią migraciją, tačiau tuo pat metu raginama persikelti imigrantus į Europą, remiantis žmogaus teisėmis, rašo ji. Varga pridūrė, kad tai rodo „Briuselio nutolimą nuo žmonių problemų“.



Ministrė teigė, kad „kairieji bando slėptis po išpuoselėtu solidarumo šūkiu, siekdami nuslėpti problemas“, užuot dirbę, kad jas išspręstų.

„Jei iš tiesų norime padėti savo bičiuliams, kuriems reikia pagalbos, migracijos problema turi būti sprendžiama vietoje, o migracijos priežastys šalinamos“, - pabrėžė ji. Vengrija jau seniai tai pripažino ir toliau imsis rimtų veiksmų pagal Pagalbos Vengrijai programą, kad visi galėtų ramiai gyventi savo šalyje.

Vargos nuomone, „būtų pats laikas Briuseliui pagaliau susitelkti į tikrąsias žmonių problemas.“

*) Trečiadienį vykusioje plenarinėje EP sesijoje svarstytas pranešimas dėl teisėtos migracijos siekiant sumažinti darbo jėgos trūkumą.

Šaltiniai:

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice

https://unser-mitteleuropa.com/judit-varga-migration-sollte-gestoppt-nicht-unterstuetzt-und-gefoerdert-werden/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą