2021-05-04

Globalistinis Delfi.lt nelauktai paskelbė dozę teisybės apie Vokietijoje vykstančią diskusiją aplink Great reset virusą

 

Vienas iš Rotšildų „Covid-19:Great reset“ gaujos Lietuvai paskirtų cenzorių yra Delfi.lt. Mano nuostabai, Eglė Gatelytė, šiame propagandiniame portale paskelbė nelauktai objektyvų straipsnį „Po vokiečių virusologo žodžių – aštri reakcija: pasirinkta strategija turės dramatiškų pasekmių“.



Jame kalbama apie skandalingą Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vyriausybę koronaviruso klausimais konsultuojantį dr. Ch.Drosteną, manoma, sufalsifikavusį savo daktaro disertaciją, paruošusį galimai melagingą koronaviruso PGR testo protokolą. Nesenai Drostenas savo kolegas išvadino „pseudoekspertais“.

Vienas iš Drosteno įvardintų „pseudoekspertų“ minimas Harvardo universiteto Medicinos fakulteto profesorius Martinas Kulldorffas. Šis pakvietė Berlyno dvaro virusologą Drosteną stoti į argumentais grindžiamą diskusiją.

Naują polemikos ugnį, pasak Delfi žurnalistės, pakurstė balandžio 21 d. Vokietijos federalinio parlamento priimtos „Apsaugos nuo infekcijų“ įstatymo pataisos, kurios leidžia Merkel vyriausybei įvedinėti kovidinius Konstitucijos apribojimus federaliniu lygiu.

„Pavyzdžiui: kai 7 dienų užsikrėtimų skaičius 100 tūkstančių gyventojų perkopia 100 atvejų ir išsilaiko tris dienas paeiliui, automatiškai įvedami papildomi karantino ribojimai. Tuo būdu įstatymiškai buvo įtvirtinta griežto karantino, kaip vienintelės priemonės koronavirusui suvaldyti, strategija, kurios vienas iš šalininkų ir yra Ch. Drostenas...“, - rašoma Delfi.

Virusologas Detlevas Krügeris bei virusologas ir epidemiologas Klausas Stöhras kritinę savo poziciją išdėstė viešame laiške Bundestago frakcijų vadovams. Jie sukritikavo karantino priemonių griežtinimą, atsižvelgiant tik į vieną parametrą – užfiksuotus užsikrėtimo atvejus 100 tūkstančių gyventojų, vadinamąjį „paplitimo skaičių per 7 dienas.“ Šis parametras, mokslininkų nuomone, surištas su PGR testų skaičiumi, bet neatspindi realių susirgimų. Mokslininkus neramina tokio iškreipto karantino pasekmės pasekmės ekonomikai, kultūrai ir fizinei bei dvasinei sveikatai.

Delfi rašoma, kad „Pasaulio pabaigos nuotaika“, pasak K. Stöhro, kyla iš „pirmapradės baimės“, apėmusios daugelį žmonių. „Kaustančios grėsmės jausena, susidūrus su nematomu virusu, sukeliančiu nepagydomą ligą ir mirtį, yra be galo stipri. Kaip matyti, jai pasidavė daugelis žmonių, įskaitant medijų, politikos ir mokslo atstovus.“



Harvardo epidemiologas M. Kulldorffas, „Didžiosios Baringtono deklaracijos“ iniciatorius, interviu „Die Welt“ pažymėjo, kad griežtas karantinas nėra tinkamiausia strategija koronavirusui suvaldyti.

„Be to, jis kritikavo nesibaigiantį baimės skleidimą. Ypač aštriai M. Kuldorffas peikė mokymo įstaigų uždarymą: vaikams „tai turės ilgalaikių pasekmių, ir ne vien švietimui, bet ir jų fizinei bei psichinei sveikatai, jų socialinei raidai“. Ir M. Kulldorffas su tokia savo nuomone mokslo pasaulyje anaiptol nėra vienas“, - rašoma Delfi.

O M. Kulldorffą kalbinusiam „Die Welt“ žurnalistui šis pasakė, kad griežtas karantinas suveikė Naujojoje Zelandijoje, Australijoje ar Pietų Korėjoje. Mokslininko žodžiais, pirmosios dvi yra salos, o Pietų Korėjoje, kaip ir Japonijoje, tam tikrą vaidmenį suvaidino ir įgimtas ar įgytas kryžminis imunitetas.

„Vakcinos yra puikus dalykas ir ideali tikslinės apsaugos priemonė. O karantinai, priešingai, yra kita tikslinės apsaugos priemonė: jie apsaugo nešiojamojo kompiuterio klasę – žmones, kurie gali dirbti nuotoliniu būdu“, – su ironijos gaidele pastebėjo Harvardo profesorius.

Ch. Drosteno kritikas virusologijos profesorius Hendrickas Streeckas nepritaria nei viruso pavojingumą menkinantiems, nei tiems, kurių akyse „pandemija – pasaulio pabaigos pradžia“.

Profesoriaus nuomone, apie šį virusą mes niekada nežinosime visko, bet to ir nereikia, kad sėkmingai su juo kovoti. Jis pažymėjo, kad „labai nedaugelis drįsta su savo nuomone eiti į viešumą.“

H. Streeckas nurodė ir neigiamą angažuotos žiniasklaidos vaidmenį, skleidžiant vienintelį „teisingą“ požiūrį į koronaviruso sukeltą pandemiją bei kovos su ja būdus, o vyriausybės strategijai nepritariančių mokslininkų argumentai arba „išfiltruojami“, arba pateikiami nepalankioje šviesoje.

Viešą epidemiologų K. Stöhro ir D. Krügerio laišką Bundestagui norėjo pasirašyti dar vienas epidemiologas – Braunšveigo Helmholco infekcijų tyrimo centro Epidemiologijos skyriaus vadovas Gérardas Krause. Tačiau instituto vadovybė jam to neleido padaryti.

Ačiū Eglei Getelytei už tiesos žodį, pralaužusį Delfi skleidžiamo melo kazematų sieną.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/world/po-vokieciu-virusologo-zodziu-astri-reakcija-pasirinkta-strategija-tures-dramatisku-pasekmiu.d?id=87075635



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą