2021-05-16

„Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ mitingo REIKALAVIMAI



Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, protesto akcijos DIDYSIS ŠEIMOS GYNIMO MARŠAS 2021 dalyviai, susirinkę čia, Vingio parke 2021 metų gegužės 15 dieną:

Reikalaujame Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen:

• Nesvarstyti Seime Stambulo konvencijos ratifikavimo ir nedelsiant išbraukti šį klausimą iš Seimo darbotvarkės. • Neteikti svarstymui Seime Partnerystės įstatymo projekto, prieštaraujančio Konstitucijos 38 straipsnio nuostatoms ir išbraukti jį iš Seimo darbotvarkės.

• Nesvarstyti ir išbraukti iš Seimo darbotvarkės baudžiamojo kodekso 259 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą bei Administracinių nusižengimų kodekso 71 straipsnio pakeitimo ir papildymo 483 (1) straipsniu įstatymo projektą, kuriais siekiama įteisinti narkotinių medžiagų vartojimą.

• Nedelsiant išbraukti iš Seimo darbotvarkės Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuris diskriminuoja lietuvių kalbą, supriešina tautines bendrijas ir kelia nesantaiką Lietuvoje.



Reikalaujame Lietuvos Respublikos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės:

• Nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki birželio 1 d., atšaukti iš Vyriausybės Teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską kaip nekompetentingą, lygiai neatstovaujančią teisingumo visiems piliečiams bei savo abejotinais sprendimais teikiančią įstatymų pataisas, susijusias su Lietuvių kalbos niekinimu, tautinių bendrijų skaldymu ir supriešinimu.

• Nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki birželio 1 d., atšaukti iš Vyriausybės Sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, kuris savo prieštaringais, nepaliaujamai kaitaliojamais sprendimais kelia visuomenėje sumaištį, kurio iniciatyva priverstinai vykdomi vakcinavimo ir testavimo veiksmai.

• Nedelsiant, bet ne vėliau kaip iki birželio 1 d., atšaukti iš Vyriausybės Ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę – kaip nekompetentingą, inicijavusią diskriminacinį Galimybių pasą ir ministerijos tribūną naudojančią savo politinės partijos reklamavimui, išskirtinai proteguojančią stambųjį kapitalą ir žlugdančią smulkųjį, vidutinį ir šeimos verslą.

• Nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui.

Reikalaujame Lietuvos Respublikos Seimą:

• Nedelsiant iš pareigų atšaukti Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių, kuris šias pareigas naudoja išimtinai vienos socialinės grupės pretenzijų protegavimui ir Žmogaus teisių komitetą pavertė genderizmo įrankiu.

• Iki birželio 1 d. atšaukti iš pareigų LRT generalinę direktorę Moniką Garbačiauskaitę Budrienę, kuriai vadovaujant visuomeninis transliuotojas LRT virto genderizmo ir neomarksizmo propagandos, tradicinių ir prigimtinių tautos vertybių niekinimo ruporu.

Reikalaujame Seimo narių bei politinių partijų iki birželio 1 d. inicijuoti ir įregistruoti, o iki Seimo rudens sesijos pabaigos priimti šias Konstitucijos pataisas:

  1. 38 str. pirmąją dalį išdėstyti taip: „Prigimtinė šeima yra visuomenės, valstybės ir tautos išlikimo pagrindas.“

  2. Trečiąją 38 straipsnio dalį pakeisti taip: „Santuoka sudaroma tik tarp vyro ir moters, laisvu sutarimu. Vaikų motina yra moteris, tėvas yra vyras.“

  3. 39 straipsnį papildyti formuluote: „Valstybė gina vaikų teisę į tapatybę pagal prigimtinę lytį ir užtikrina švietimą pagal prigimtine tapatybe pagrįstas vertybes.“

  4. 58 straipsnį papildyti formuluote: „Pirmalaikiai Seimo rinkimai rengiami remiantis piliečių referendumo rezultatais.“

    Jeigu šie raginimai ir reikalavimai nebus išgirsti, apsvarstyti ir priimti reikiami sprendimai, pasiliekame teisę imtis visų įmanomų taikių, konstitucinių ir įstatyminių, ilgalaikių priemonių Tautos valiai įgyvendinti. Visi šie įgarsinti mitinge reikalavimai buvo vieningai palaikyti susirinkusių iš visos Lietuvos žmonių. Pabaigoje ir policija, ir parko tvarkytojai nusistebėjo radę aikštę visiškai švarią, be šiukšlytės, ko nebūdavo niekada anksčiau.

    Šaltinis: infa.lt




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą