2021-05-10

Gabriuk, ir papūsk tu jam į siaurąją: Lukašenkos dekretas dėl suvereniteto ir konstitucinės santvarkos gynimo

 


Gegyžės 9 d. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasirašė dekretą Nr. 2 "Dėl suvereniteto ir konstitucinės santvarkos gynimo". Apie tai informavo Baltarusijos vadovo spaudos tarnyba.


Dokumente numatyta, kad valstybės vadovo mirties dėl pasikėsinimo į jo gyvybę, teroro akto, išorės agresijos ar kitų smurtinių veiksmų atveju visos valstybės institucijos ir jų pareigūnai veiks vadovaudamiesi Saugumo Tarybos, kurios posėdžiams pirmininkauja Ministras Pirmininkas, sprendimais.




Tokiu atveju šalies teritorijoje nedelsiant paskelbiama nepaprastoji arba karo padėtis, o Saugumo Taryba nustato priemonių joms užtikrinti sąrašą. Saugumo Tarybos sprendimai yra privalomi visiems ir besąlygiškai įgyvendinami. Pagrindinis klausimas būtų rinkimų organizavimas. Sprendimą dėl jų elgesio priimtų Saugumo Taryba, dalyvaujant valdytojams. Dekretu siekiama išsaugoti šalies nepriklausomybę ir suverenitetą. Dekretas įsigalios iš karto po jo pasirašymo.




Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka per vainikų padėjimo ceremoniją prie Pergalės paminklo Didžiosios pergalės 76-ųjų metinių proga pasakė, kad kol gyva mūsų karta, Baltarusija visada bus tvirta, o Baltarusiai niekada neleis į savo žemę žiūrėti su panieka.


"Suprantu: po praėjusių metų įvykių ir to, kas žadama šiais metais, atvirai kalbant, mes pervargome savo visuomenėje. Galbūt kažkas pernelyg susirūpinęs dėl taikos ir saugumo. Galbūt kas nors apskritai nustojo ja tikėti. Dabar kreipiuosi į jus - tuos, kurie netiki. Atminkite: kol mūsų karta gyva, Baltarusija visada bus tvirta! Mes gyvensime. Gyvensime savo žemėje. Šioje šventoje vietoje prisiekiu jums, kad niekada neleisime, jog į mūsų žemę būtų žvelgiama su panieka. Žemė, kurią atsistojote sunkmečio metais ir susigrąžinote. Mes ją ginsime, kad ir kas benutiktų", - pabrėžė Aleksandras Lukašenka.



Prezidentas taip pat kreipėsi į tuos, "kurie susinervino dėl pastarųjų įvykių": "Net negalvokite ir nesijaudinkite dėl savo vaikų, anūkų ir savo ateities. Padarysime viską, kad saulė šviestų virš mūsų krašto taip, kaip šviečia šiandien, o dangus yra mėlynas. Padarysime viską, kad jaunos mamos ir tėčiai su kūdikiais galėtų bet kuriuo paros metu išeiti į lauką ir vaikščioti po savo žemę, kaip visada. Pažadu, kad taip ir bus. Prisiekiu, kad taip ir bus!"




"Noriu, kad mus išgirstų ne tik Baltarusijoje, bet ir ten. Jūs žinote, kas", - pridūrė valstybės vadovas.

Apie „prezidentę“ S.Tichanovską ir kitus perversmininkus, skalsiai gyvenančius ant Lietuvos dirbančiųjų sprando, apie jų kuratorių anūką, striuką buką Gabriuką, Baltarusijos vadovas savo kalboje nieko nepasakė. Gal neturi reikiamo padidinamojo stiklo, kad juos įžiūrėtų ES politiniame žemėlapyje?



Nuorodos:


https://www.belta.by/president/view/lukashenko-poka-nashe-pokolenie-zhivo-belarus-vsegda-budet-stojat-namertvo-440697-2021/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą