2021-05-18

Centro partija – Tautininkai: Užsienio ambasadorių spaudimas Seimui priimti Partnerystės įstatymą yra nepriimtinas ir priešina visuomenę

 


„Mes, Centro partija – Tautininkai (CP-T), reaguodami į gegužės 17 d. penkiolikos užsienio šalių ambasadorių paskelbtą pareiškimą, kuriame jie spaudžia Seimą priimti Partnerystės įstatymą ir ragina Vyriausybę dar aktyviau atstovauti LGBT interesus pareiškiame, kad toks užsienio ambasadorių kišimasis į Lietuvos vidaus politikos reikalus, spaudimas Seimui ir Vyriausybei yra nepriimtinas ir skaldantis Lietuvos visuomenę“ – skelbia CP-T pirmininkas Naglis Puteikis.



„Vakar, pasinaudodami tarptautine kovos su homofobija diena penkiolikos šalių ambasadoriai išplatino pareiškimą, kuriame nurodinėja Lietuvos žmonių išrinktiems atstovams – Seimui, kad reikia priimti Partnerystės įstatymą, o Vyriausybei nurodė dar aktyviau atstovauti LGBT interesus.

Visi šitie ambasadoriai puikiausiai žino, kad dauguma Lietuvos žmonių pasisakoprieš Partnerystės įstatymą, prieš Stambulo konvenciją, tą rodo sociologų atlikti visuomenės nuomonės tyrimai, todėl toks ambasadorių pareiškimas, atsižvelgiant į šalyje tvyrančias įtampas, yra Lietuvos visuomenės skaldymas ir kiršinimas.

Darydami spaudimą Lietuvos politikams ambasadoriai kišasi į Lietuvos vidaus politikos reikalus ir pažeidžia esminį demokratijos principą, kad žmonių išrinkta valdžia atstovauja tautai, o ne aptarnauja užsienio šalių interesus.“ – sakė CP-T pirmininko pavaduotojas Kristupas Krivickas.

„Maža to, šį pareiškimą ambasadoriai paskelbė būtent gegužės 17-ąją, tarptautinę kovos su homofobija dieną, tokiu būdu aiškiai leido suprasti, kad laiko Lietuvą homofobiška šalimi. Tokiu būdu jie paneigė esminę Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintą demokratijos nuostatą – Lietuvos Respubliką valdo tauta, per teisėtai išrinktus atstovus Seime.

Ir tautos atstovai turėtų atstovauti juos išrinkusių Lietuvos žmonių valią, o ne vykdyti užsienio valstybių pageidavimus. Ir kadangi tauta prieštarauja Partnerystės įstatymui ir Stambulo konvencijai vadinasi Seimas ir privalo juos atmesti. Ambasadoriai tą puikiai žino, todėl jų pareiškimą vertiname kaip neleistiną kišimąsi į Lietuvos vidaus politiką ir visuomenės priešinimą. Seimas turi vykdyti Lietuvos žmonių, o ne užsienio šalių ambasadų valią.“ – piktinosi CP-T pirmininkas N. Puteikis.

Kaip žinia, geužės 17-tą, vadinama Tarptautine kovos su homofobija diena, Lietuvoje reziduojantys 15-os valstybių ambasadoriai susitarę išplatino viešą laišką, kuriame, reiškiamas palaikymas „LGBT+ bendruomenei“ ir Lietuvos Respublikos Seimas bei Vyriausybė raginami kovoti su tos bendruomenės „diskriminacija“… Ambasadoriai išreiškė viltį, kad Lietuvoje bus priimtas „lyčiai neutralus Partnerystės įstatymas“.

„Liekame įsipareigoję remti Lietuvos kelią užtikrinant čia gyvenančių LGBT+ asmenų lygias teises ir galimybes. Tikimės, kad Seimas žengs drąsų žingsnį ir priims lyties atžvilgiu neutralų partnerystės įstatymą, kurį pasiūlė valdančiosios koalicijos partijos. Tai atveria galimybę žengti istorinį žingsnį link tikros visų žmonių lygybės. Taip pat raginame vyriausybę vystyti nacionalinę strategiją dėl LGBT asmenų lygybės ir kviečiame imtis tolimesnių žingsnių per ateinančius metus“, – rašoma pranešime. Laišką pasirašė Kanados, Danijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Islandijos, Airijos, Izraelio, Italijos, Nyderlandų, Norvegijos, Ispanijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės, JAV ambasadoriai.

Šaltinis: 

https://alkas.lt/2021/05/18/centro-partija-tautininkai-uzsienio-ambasadoriu-spaudimas-seimui-priimti-partnerystes-istatyma-yra-nepriimtinas-ir-priesina-visuomene/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą