2021-05-10

Nelegalių imigrantų antplūdis į Lampedūzos salą: 1409 tik sekmadienį

 

Matteo Salvini, partijos „Lyga“ lyderis, FB sekmadienį parašė: „Būtinas susitikimas su premjeru Draghi, esant milijonams sunkumus patiriančių italų, negalim galvoti apie tūkstančius imigrantų (jau 12.000 išlaipinta nuo metų pradžios, beveik 1.000 tik šį rytą)“Viso per dieną atvyko 1409 imigrantai.


Prie Lampedūzos salos, pagerėjus oro sąlygoms sekmadienį, nelegalai ėmė plaukti guminiais ir mediniais laivais po 325, 85, 98, 80, 55 žmonių ir pan. Nelegalų vežimu užsiėmė ir sorošinė „Sea Watch 4“. Ji veža į Trapani uostą 455 migrantus.



Situacija saloje artėja prie kracho. Visiems migrantams buvo atlikta pirminė identifikacija ir Covid patikra.

Il Giornale teigia, kad už „avarinę situaciją, kurioje skęsta Italija, kur atsakomybė tenka ministrei Lamorgese, aiškiai nesugebančiai susitvarkyti su šiuodabartiniu  antplūdžiu. Ne laikas posėdžiams ir susitikimams, vyriausybė turi veikti“. 

Partijos „Fratelli d'Italia“ (Italijos broliai) lyderė „Giorgia Dini kartoja, kad vienintelis instrumentas, kad priešintis šiam įsiveržimui masių yra karinė-jūrų blokada, ką reikia realizuoti nedelsiant kartu su Šiaurės Afrikos valdžiomis“.

Corriere della sera pažymi, kad "nelengva apgyvendinti kartu „afrikiečius iš Ganos, „juodus-juodus“, kaip juos identifikuoja tunisiečiai ir marokiečiai, su egiptiečiais. Nepasitikėjimas, surištas su odos spalva, etnine priklausomybe, religiniais įsitikinimais šio žmonijos mišinio, kurios poreikius priėmimo centro darbuotojai iš visų jėgų stengiasi patenkinti, ir stebi kai kada konfliktus ant lovų, kampe, pridengtame uždangalo.“

Laikraštis nurodo, kad jau sekmadienį 200 atvykėlių bus perduoti į Empedoklės uostą, o naktį atvyks 800 vietų karantino laivas. Tuo metu salos gyventojai užsiima žemės ūkiu ir gauna 3000 skiepų, kad parodyti turistams: saloje nėra Covid.



Nuorodos:

https://www.facebook.com/salviniofficial

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/raffica-sbarchi-lampedusa-oltre-500-migranti-4-imbarcazioni-1945272.html

https://www.corriere.it/cronache/21_maggio_09/migranti-lampedusa-mille-sbarcati-poche-ore-e0809628-b0bf-11eb-b5e4-ce48dcf21aca.shtml?cx_testId=82&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=1#cxrecs_s








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą