2021-05-30

JAV-Kinija korona pingpongas. Daily Mail paskelbtas Dolgleish ir Sorensen tyrimas

 


Retas atvejis mokslo istorijoje, unikalus, niekas nenori išradėjo laurų už SARS-CoV-2, nors užsakovai „Covid-19: great reset“ ir žinomi.

Britų dienraščio Daily Mail aprašytame tyrime teigiama, kad mokslininkai COVID-19 mėginiuose rado šešias unikalias RNR insercijas, atliekančias funkcijos sustiprinimą, kurios galėjo atsirasti tik atliekant manipuliacijas laboratorijoje. Britų profesorius Angus Dolgleish ir norvegų mokslininkas Birger Sorensen mano, kad turi įrodymų, jog Kinijos mokslininkai sukūrė koronavirusą dirbdami su Vuchano laboratorijos funkcionalumo didinimo projektu, o vėliau bandė nuslėpti savo pėdsakus naudodami "retroinžineriją".




https://www.dailymail.co.uk/news/article-9629563/Chinese-scientists-created-COVID-19-lab-tried-cover-tracks-new-study-claims.html



Straipsnio autoriai tvirtina, kad šiuos įrodymus turėjo jau metus laiko, bet mokslininkai ir pagrindiniai žurnalai juos ignoravo.

Angus Dalgleish yra Londono Švento Jurgio universiteto onkologijos profesorius, labiausiai žinomas dėl savo pasiekimų kuriant pirmąją veikiančią ŽIV vakciną, skirtą pacientams, kuriems diagnozuota ši liga, gydyti ir leidžiančią kelis mėnesius nebevartoti vaistų, rašo "Daily Mail".

Dr. Sorensenas yra virusologas, vadovaujantis farmacijos bendrovei "Immunor", kuri yra sukūrusi vakciną nuo koronaviruso "Biovacc-19".

Šiuos tyrimų rezultatus, kuriuos gavo DailyMail.com, planuojama paskelbti artimiausiomis dienomis. Manoma, kad tai turėtų sukelti furorą mokslo bendruomenėje, nes dauguma ekspertų iki šiol griežtai neigė COVID-19 laboratorinę kilmę.

Šią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas įsakė žvalgybos bendruomenei peržiūrėti viruso kilmę, įskaitant laboratorinio incidento versiją. Apie tai paskelbta gavus informacijos, kad Baltiesiems rūmams buvo išsiųsta anksčiau neatskleista žvalgybos ataskaita, kurioje teigiama, kad 2019 m. lapkritį keli Vuchano instituto mokslininkai buvo hospitalizuoti dėl ligos, turinčios į COVID-19 panašių simptomų. Šį dokumentą neseniai paviešino "Wall Street Journal".

JAV sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat buvo kritikuojami už tai, kad finansavo prieštaringai vertinamus ir rizikingus mokslininkų eksperimentus Vuchano laboratorijoje.

Angus Dolgleish ir Birger Sorensen atliktame tyrime parodė, kad "SARS-Coronavirus-2 neturi patikimo natūralaus protėvio" ir kad "neabejotinai" virusas buvo sukurtas "laboratorinėmis manipuliacijomis".

22 puslapių straipsnyje, kuris bus paskelbtas moksliniame žurnale "Quarterly Review of Biophysics Discovery", mokslininkai aprašo kelis mėnesius trukusią "kriminalistinę analizę", kurioje analizuojami 2002-2019 m. Vuchano laboratorijoje atlikti eksperimentai.




Naršydami žurnalų archyvuose ir duomenų bazėse autoriai išsiaiškino, kaip Kinijos mokslininkai, kai kurie iš jų bendradarbiaudami su Amerikos universitetais, tariamai sukūrė įrankius koronavirusui sukurti.

Didelė darbo dalis buvo susijusi su prieštaringai vertinamu Gain of Function tyrimu, kurį JAV laikinai uždraudė B. Obamos administracija.

"Daily Mail" rašo, kad "Gain of Function" - tai natūralių virusų modifikavimas, kad jie taptų labiau užkrečiami ir galėtų replikuotis žmogaus ląstelėse laboratorijoje, o tai leistų ištirti ir geriau suprasti galimą viruso poveikį žmonėms.

Dolgleish ir Sorensen teigia, kad mokslininkai, dirbantys su "Gain of Function" projektais, paėmė natūralų Kinijos urvinių šikšnosparnių aptikto koronaviruso kamieną ir pridėjo prie jo naują spyglį, paversdami jį mirtinu ir labai užkrečiamu SARS-Cov-2.

Vienas iš šių dviejų mokslininkų pabrėžtų tariamų manipuliacijų požymių buvo keturių aminorūgščių serija, kurią jie rado SARS-Cov-2 spyglio struktūroje.

Interviu DailyMail.com Sorensen teigė, kad visos aminorūgštys turi teigiamą krūvį, todėl virusas tarsi magnetas tvirtai prisitvirtina prie neigiamą krūvį turinčių žmogaus ląstelių dalių ir tampa labiau užkrečiamas. "Pagal fizikos dėsnius negalima turėti keturių teigiamai įkrautų aminorūgščių iš eilės. Vienintelis būdas tai gauti - dirbtinai jį gaminti", - sakė profesorius Dalglish.

Trečiadienį per JAV Senato posėdį Baltųjų rūmų vyriausiasis patarėjas medicinos klausimais daktaras Anthony Fauci pripažino, kad nėra tikras, ar JAV finansavimas Vuchano laboratorijos mokslininkams nebuvo panaudotas prieštaringai vertinamiems ir rizikingiems funkcijas gerinantiems eksperimentams.

"Daily Mail" primena, kad praėjusių metų vasario 19 d. žurnale "The Lancet" 27 mokslininkai paskelbė pareiškimą, kuriame "griežtai smerkia sąmokslo teorijas, teigiančias, kad COVID-19 nėra natūralios kilmės." Taip pat rašoma, kad balandžio 30 d. Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras paskelbė viešą pareiškimą, kuriame teigiama, jog "žvalgybos bendruomenė taip pat sutinka su plačiu mokslininkų sutarimu, kad COVID-19 virusas nebuvo sukurtas žmogaus ar genetiškai modifikuotas". Tačiau pasigirdo ir prieštaraujančių nuomonių, rodančių, kad COVID-19 iš tikrųjų buvo sukurtas Vuchano laboratorijoje, rašo "Daily Mail".



Pingpongas tęsiasi, o aš šį pranešimą papildysiu, labai jau įdomi partija.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą